tisdag 24 januari 2012

Skötselråd

Efter det att du tatuerat dig sätter vi på ett skydd över din tatuering, det ska helst sitta kvar det första dygnet, även om du är nyfiken är det bra om du låter det vara ifred så att det inte lossnar eller släpper in smuts.

När du sedan tar bort skyddet från din tatuering ska du försiktigt badda rent med vatten och parfymfri tvål eller använda ett rengöringsmedel avsett för tatuering. Det är också viktigt att hålla tatueringen mjuk och smidig, detta kan du göra med ett flertal produkter så prova gärna vilken som passar dig bäst. Tänk på att stryka ut ett tunt lager så att huden kan andas.
Helosan, finns på apoteket, är mjukgörande och antibakteriell.
Bepanthen, finns på apoteket, mjukgörande och oparfymerad.
Tattoo Goo, finns på nätet, lite mer flytande än de två översta och en aning kylande.
Träning någon dag efter tatuering? Ja visst, men bär inget åtsittande och skavande plagg som ligger och gnider mot tatueringen. Håll tatueringen väl insmord så ska det gå bra.
Undvik att sola den närmaste 2 månaderna efter det att du tatuerat dig, därefter ska du använda ett bra solskydd.
Ta heller inte långa bad eller så, utan var försiktig med din tatuering i vatten. Precis som med ett vanligt sår löses skorpan upp och kan lossna. På en tatuering innebär detta att det kan lossna fel och du får skönhetsfel i designen.
Badda torrt istället för att torka då du tvättat.
Ha alltid rena händer när du sköter om din tatuering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar