tisdag 24 januari 2012

Tips !

Många som ska tatuera sig har inte alltid tänkt igenom det hela ordentligt, och är inte beredda på vad de ger sig in i.
Så här har ni några tips !

För att tatuera dig måste du ha fyllt 18 år. Undantag hos mig är om du är 16 och har målsman med dig. Om du ser ung ut bör du vara beredd på att legitimera dig, det hjälper inte att ha kompisar med som ”intygar” att du har åldern inne.
Du bör ha funderat lite innan du tatuerar dig. Även om ”Anna Forever” verkar som en bra idé just nu kanske du känner annorlunda efter något år. En tatuering ska ju vara en del av dig, återknyta minnen och bäras under resten av ditt liv, så välj ditt motiv med omsorg. Fråga gärna din tatuerare om råd ifall du vill ha hjälp med att hitta rätt tatuering för dig.
Var ska tatueringen sitta och vilken storlek ska den ha? Det kan vara bra att tänka på om du vill kunna dölja din tatuering i vissa sammanhang, i dag är det ju ganska så allmänt accepterat med tatueringar men det viktigaste är ändå att du känner att placeringen passar för just dig. Storleken är viktig, den ska funka för såväl  motiv som placering.
Du ska vara frisk när du tatuerar dig, har du problem med överkänslighet och allergier kan det vara bra att du rådgör med en läkare innan du bokar en tid. Bläcket som används är av god kvalitet och inte i sig allergiframkallande. Tänk på att det är ditt ansvar att ta reda på om du kan tatuera dig eller inte.
Priset på en tatuering varierar, det bedöms efter storleken och svårighetsgraden på ditt på motiv. Visa din tatuerare motivet och fråga om pris innan om du är osäker.
Kom ihåg att boka tid i god tid och ät gärna något innan ditt besök, det är tidskrävande att bli tatuerad.


De flesta vet väl kanske det här redan, men det kan vara bra att bli påmind. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar